Recepten

Recepten kerst

Kerst recepten

 

Aardbeien Sorbetijs

Ingrediënten (4 pers)

o   500 gram aardbeien

o   Scheutje citroensap
o   150 ml water
o   Stevia zoetstof


Bereidingswijze

Maak de aarbeien schoon en snijdt ze in stukjes. Doe ze in een pannetje met het water en verwarm de aardbeien totdat ze zacht worden. Pureer de aardbeien eventueel nog meer met een staafmixer of keukenmachine en laat het geheel afkoelen. Voeg een scheutje citroensap toe en zoet de puree (indien gewenst) met de Stevia zoetstof.

Doe de puree in een bakje en zet in de vriezer. Schep de puree iedere 30 minuten om. Zodra er zich ijskristallen voordoen om de 15 minuten gaan omscheppen. Na ongeveer 2 à 3 uur heeft u een overheerlijk superslank dessert!!!

 

Bevat per portie:
Energie: 37 kcal
Vet: 0 gr
Eiwit: 1 gr
Koolhydraten: 6 gr

 

Geroosterde Asperges

Ingrediënten (4 pers)

o   500 gram groene asperges
o   4 el olijfolie
o   2 eetlepels geschaafde amandelen

 

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden. Snij 2 cm van de onderkant van de asperges. Schep de olijfolie en een beetje peper en zout door de asperges. Spreid ze uit over een bakblik en rooster de asperges ongeveer 15 minuten in de hete oven. Strooi na 12 minuten de amandelen erover, zodat ze goudbruin worden in de oven.

 

Bevat per portie:
Energie: 141 kcal
Vet:1,5 gr
Eiwit: 2 gr
Koolhydraten: 4 gr

 

Jagersaus

Ingrediënten (4 pers)

o   2 sjalotjes
o   1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
o   1 ½ el olijolie
o   100 ml rode wijn
o   200 ml wildfond
o   1 takje tijm
o   125 gram champignons, in vieren
o   100 gram kookroom light
o   ½ eetlepel donkere sojasaus
o   ½ eetlepel fijngesneden  platte peterselie

 

Bereidingswijze

Bak de sjalot en gember zachtjes ongeveer 3 minuten in 1 el boter. Blus af met de rode wijn en  laat deze op hoog vuur inkoken tot er bijna niets van over is. Voeg de wildfond en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat de saus tot de helft inkoken.

Bak intussen de champignons in ongeveer 5 minuten goudbruin in de rest van de boter en roer ze samen met de room door de saus op matig vuur in 20 – 30 minuten. Langzaam indikken. Neem de takjes tijm eruit en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Voor gebruik de saus opwarmen in een steelpan en op smaak maken met de sojasaus en peterselie.

 

Bevat per  portie:
Energie: 100 kcal
Vet: 6.5 gr
Eiwit: 0.5 gr
Koolhydraten: 1 gr

 

Hertenbiefstuk

Ingrediënten (4 pers)

o   1 groot stuk hertenbiefstuk ( 600 gram)
o   25 gram olijfolie

 

Bereidingswijze

Laat het vlees minimaal 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verwarm de over voor op 150 graden. Bind het stuk vlees met keukentouw op tot een rollade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. En bestrooi het royaal met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de rollade in 2 minuten rondom bruin. Leg het vlees op een bakplaat en gaar het nog ongeveer 15 minuten door in de oven. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten.

 

Bevat per portie:
Energie: 247 kcal
Vet: 10 gr
Eiwit: 47 gr
Koolhydraten: 0 gr

 

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus

Ingrediënten (4 pers)


• 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht) • Theelepel Bouillon
• 300 gram roma tomaten, in partjes • 4 eetlepels olijfolie
• 150 gram prei • 2 teentjes knoflook, geperst
• 350 gram courgette • Verse peper
• 2 takjes tijm • 8 satéstokjes

 

Bereiding:
• Leg de kalkoenfilets stuk voor stuk tussen huishoudfolie en sla ze met een pan of
ander zwaar voorwerp plat.
• Kruid ze aan de binnenzijde met bouillon en verse peper.
• Leg er circa 100 gram roma tomaten op en de verse tijm van het takje af geritst.
• Rol de kalkoenfilet op en bindt het samen met bindtouw of met twee satéstokjes.
• Kruid de buitenkant en bak circa 10 minuten op hoog vuur in 3 eetlepels olijfolie.
• Laat de kalkoenfilets met de deksel op de pan stoven.
• In een steelpan 1 eetlepel olijfolie gieten.
• Overige klein gesneden roma tomaten, courgette, 1 takje (bladeren) verse tijm, knoflook en 100 ml water toevoegen.
• Peper toevoegen.
• Deze groentesaus even laten smoren en vervolgens met de staafmixer pureren.
• Bord opmaken met de Kalkoenfilet en deze overgieten met de groentesaus

 

Tapas menu

Vlees/ vis/ vleesvervanging
Maak een keuze uit 2 van onderstaande recepten

 

Gamba spies
• 2 gamba’s (60 gram) marineren in 1 (geperst) teentje knoflook en een theelepel
olijfolie en 30 minuten laten intrekken.
• De gamba’s op een satéprikker plaatsen en 5 minuten grillen op de grillpan.

Kip spies
• 2 blokjes kip (60 gram) marineren in een theelepel cayennepeper, theelepel olijfolie
en 30 minuten laten intrekken. Intussen 50 gram courgette wassen en in dikke
plakken snijden.
• De stukjes kip en courgette op een satéprikker plaatsen. 10 minuten grillen op
de grillpan.

Tonijn spies
• 2 blokjes tonijn (60 gram) marineren in 1 theelepel gemberpoeder, theelepel olijfolie
en 30 minuten laten intrekken. De stukjes tonijn op de satéprikker aanbrengen
afgewisseld met 3 cherrytomaten en 4 minuten grillen.

• * Stel zelf je eigen spies samen. Bak het vlees of vis en de groenten en voeg dan
naar keus op elke spies 2 stukjes vlees of vis en 2 stukjes groenten toe.
Tomaten gevuld met hüttenkäse en tofu
• Van 2 tomaten het topje eraf snijden en uithollen (vulling van tomaat bewaren).
• Twee eetlepels hüttenkäse mengen met peper. Eén tomaat hiermee vullen.
Voor de andere tomaat:
• Twee eetlepels tofu 30 minuten marineren met 1 theelepel kerrie, ½ eetlepel olie
en peper.
• Het tofu mengsel 5 minuten knapperig bakken. Verdelen in de uitgeholde tomaat
en fijngesneden basilicum erover verdelen.
• De twee tomaten in een voorverwarmde over (170 °C) circa 7 minuten verwarmen.

 

Tapas menu

Maak een keuze uit 2 van onderstaande recepten

Gazpacho
• De volgende ingrediënten mengen:
– 2 tomaten kleingesneden (tomatenvulsel van recept ‘Tomaten gevuld met
hüttenkäse en tofu‘ kan gebruikt worden),
– 1 theelepel paprikapoeder, geperst knoflookteentje,
– 30 gram komkommer kleingesneden,
– 100 ml bouillon(1 theelepel aan 250 ml heet water toevoegen),
– 30 gram bleekselderij, peper, theelepel foelie.
• Het mengsel pureren tot een fijn mengsel.
• Dit mengsel 10 minuten verwarmen.
• Serveren in een amuse schaaltje. Eventueel garneren met komkommer reepjes.

Gekruide champignons
• 50 gram champignons schoonvegen met keukenpapier.
• Mengen met 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel knoflookpoeder,
theelepel olie en peper. Vijf minuten bakken.
• Elke champignon serveren aan een cocktailprikker.

Witlofbootje
• 50 gram komkommer (kleingesneden), 20 gram bleekselderij, 2 cherry tomaten (kleingesneden) en een theelepel bruchetta mix mengen.
• Verdelen over één of 2 bladeren witlof.

 

Aankleding:
• Gerechten serveren met plakjes komkommer, courgette in de vorm van een
kerstboom of ster (mbv cakevormpjes).
• Garneer met spruitjes als bloem. Vouw de blaadjes van de spruitjes naar buiten.
Als de buitenste blaadjes naar buiten gevouwen zijn, zie je een licht hart
in het midden. Snijd aan de onderkant een stukje af zodat
de bloem niet omrolt.
• Alle tapas recepten serveren in vrolijke kleine schaaltjes.

 

Omelet

Ingrediënten (4 pers)

• 6 eieren
• 2 theelepels basilicum
• 5 tomaten
• Teentje knoflook, geperst
• 100 gram rucola
• Theelepel Bouillon
• 50 gram bleekselderij
• Verse peper
• 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:
• Kluts de eieren en bak er in een anti-aanbakpan met een beetje olijfolie spray
8 dunne omeletjes van. Leg deze apart.
• Maak in een steelpan de olie warm en voeg daar in stukken gesneden tomaat,
knoflook en verse peper bij.
• Bak dit goed aan en giet er 100 ml water bij. Laat dit even pruttelen.
• Eventueel naar smaak Bouillon toevoegen.
• Met de staafmixer pureren en vers gehakte basilicum blaadjes toevoegen.
• De saus uitsmeren over de stukken omelet.
• Rucola sla wassen en samen met wat dun gesneden bleekselderij op de omelet
verdelen en dan oprollen.
• Eventueel in twee stukken snijden en schuin op bord presenteren, met daar omheen
wat tomatensaus. Serveren met de komkommersalade.


Komkommersalade

Ingrediënten (4 pers)

• 1 komkommer
• 2 tomaten
• Verse peper
• Eetlepel olijfolie
• 10 blaadjesverse munt

Bereiding:
• Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst.
• Snij deze vervolgens in dunne plakjes. De tomaten in kleine blokjes snijden.
• Roer alle ingrediënten om met verse peper, olijfolie en grof gesneden muntblaadjes.
• Een uur in de koelkast bewaren en voor het opdienen nog even doorroeren.

<h4>gewichtsbeheersingvanatotz.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/[gewichtsbeheersing]">[Gewichtsbeheersing]</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/de-coach">De coach</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/gouda-lemmer">Sandra van der Horst</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/gouda-lemmer_1428">Ren&eacute; van Huis</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/saskia-kalmeijer">Saskia Kalmeijer</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/heerenveen-joure">Jos&eacute; van der Keur</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/thea-de-vries">Thea de Vries</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/marieke-van-der-valle">Marieke van der Valle</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/nyncke-bij-de-weg">Nyncke Bij de Weg</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/bolsward">Marieke Kiewied</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/cindy-bron">Cindy Bron</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/straight-away">Straight away</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/programmaas">Programma&rsquo;s</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/600-en-800-kcal">800 kcal</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/900-kcal-en-balansweek">900 kcal</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/1000-kcal">1000 kcal</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/1200-kcal">1200 kcal</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/1500-kcal">1500 kcal</a><br /> ---<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/tips-en-tricks">Tips &amp; Tricks</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/recepten">Recepten</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/recepten-recepten-900-kcal">Recepten 900-1000 kcal</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/recepten-1200-kcal">Recepten 1200-1500 kcal</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/kerst-recepten"><b>Recepten kerst</b></a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/figuurcorrectie">Figuurcorrectie</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/tei">TEI</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/cryolipolyse">Cryolipolyse</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/gewichtsbeheersing">Gewichtsbeheersing</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/bmi">BMI</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/levensstijl">Levensstijl</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/voeding">Voeding</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/suikers">Suikers</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/beweging">Beweging</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/eetbuien">Eetbuien</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/emotie-eten">Emotie eten</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/tips">Tips</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/succesverhalen">Succesverhalen</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/marjolein">Marjolein</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/hinke">Hinke</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/ageeth">Ageeth</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/marjon">Marjon</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/ronald-en-saskia">Ronald en Saskia</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/janneke-en-gretha">Janneke en Gretha</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/ria">Ria</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/ingrid">Ingrid</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/symen">Symen</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/anita">Anita</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/marcel">Marcel</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/joke">Joke</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/annie">Annie</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/karin">Karin</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/lianne">Lianne</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/kitty">Kitty</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/hellen">Hellen</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/marloes">Marloes</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/paul">Paul</a><br /> --<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/sneek">Taetske</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/missie-en-visie">Missie en visie</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/persoonlijke-pagina">Persoonlijke pagina</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/contactformulier">Contactformulier</a><br /> <a href="http://www.gewichtsbeheersingvanatotz.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />